Uddannelse i grafisk facilitering

Bliv uddannet grafisk facilitator med en 1-årig uddannelse til dig, der har lyst til at fordybe dig i grafisk facilitering og lære at mestre de mange aspekter inden for feltet.

NYT HOLD: Tilmeld dig til 2024/2025. Skriv til os allerede nu for at sikre dig en plads: kursus@processink.dk eller brug kontaktformularen nederst på siden.

Uddannelsen består af en solid blanding af teori og praksis, samt udvikling af både tegne- og procesledelses-håndværket. Hovedfokus er på at du kan omsætte det du lærer til praksis på din arbejdsplads eller i din kontekst. Flere af modulerne har eksterne undervisere, der har særlige kompetencer i forhold til modulets tema.

Vi har valgt at bruge den overordnede undervisningsform Action Reflection Learning, hvor du får nyt input/teori/inspiration, øver dig i praksis, og til sidst reflekterer over erfaringerne og dermed lærer af det.

Udover den fælles undervisning vil der blive dannet mindre studiegrupper, som mødes imellem modulerne. Det giver mulighed for at træne og reflektere sammen.

Et hold kører over et år med 7 moduler á 2 dage samt egenstudier og studiegruppe. Se datoer for modulerne nedenfor.

Det lærer du på uddannelsen

Når du har færdiggjort uddannelsen vil du kunne følgende:

  • Du vil kunne afholde processer, møder, workshops og undervisning på et højt visuelt niveau og blive fagligt dygtigere til kreativ og involverende procesledelse.

  • Du kan tage personlige notater i din hverdag og holde kreativiteten i flow derigennem

  • Du kan lave visuelle referater

  • Du kan skabe visuelle skabeloner, illustrationer og præsentationstegninger, der hjælper med at skabe klarhed og gøre det komplekse let at huske.

  • Du lærer at bruge forskellige digitale medier som understøtter grafisk facilitering

  • Du vil øge din evner til at arbejde tværfagligt og tværkulturelt og bruge grafisk facilitering som et naturligt sprog alle i verden kan forstå på tværs af grænser.

Hvad får arbejdspladsen ud af det?

I sidste ende handler det om at også andre får gavn af dine nye evner som grafisk facilitator. En grafisk facilitator kan skabe en særlig værdi for sin arbejdsplads, sine kollegaer og kunder.

Organisationen får:

  • En medarbejder med værktøjer der bidrager til engageret samarbejde og fælles forståelse på arbejdspladsen

  • En medarbejder der kan lede processer, workshops og møder på en generisk og dynamisk måde med fokus på at få skabt et konkret visuelt resultat

  • En medarbejder der kan designe og udføre involverende og samskabende møder/præsentationer som bidrager til at styrke organisationens mål. Med involvering skabes der bedre produkter – om det så er inden for den offentlige (ofte omtalt som borgerinddragelses-processer) eller den private sektor (ofte omtalt som brugerinvolvering).

  • En medarbejder der kan afholde kreative og visuelle workshops med fokus på idégenerering, produktudvikling mm., hvor der skal tænkes ud af vante mentale rammer.

  • En medarbejder der kan tegne præsentationstegninger for organisationen, som herefter kan bruges til at skabe klar formidling af projekter, processer, strategier mm.

Opbygning af uddannelsen

Uddannelsesforløbet består af et hovedforløb på 7 moduler og et basisforløb.

For at påbegynde uddannelsen skal du have basisforløbet, der svarer til vores to åbne kurser 1.0 og 2.0. Hvis du allerede har taget disse kurser, kan du springe direkte til hovedforløbet. Har du taget lignende basiskurser hos anden udbyder kan dette eventuelt også dække basisforløbet (hvis det er tilfældet så kontakt os).

Hvert af de 7 moduler varer 2 dage – begge dage fra kl. 9-15. Uddannelsen afholdes i Aarhus.

Beskrivelse af de 7 moduler: Få tilsendt programmet for mere information.

Uddannelse i grafisk facilitering
Uddannelse i grafisk facilitering

Hvad siger deltagerne om vores uddannelse:

Noget af det bedste ved uddannelsen er jeres smittende energi og jeres imponerende tegneteknik – I er mega seje og forstår virkelig at skabe en sjov og inspirerende ramme at arbejde ind i. Der er 100% plads til én – uanset hvilket tegneniveau man er på, og hvilken kontekst, man ønsker at anvende grafisk facilitering i. Jeg har aldrig følt jeg burde være noget jeg ikke var for at kunne være en del af fællesskabet – tværtimod, så var I vanvittige gode til at guide og inspirere ud fra dér, hvor man var.

Bettina Maindal Kjærgaard, Lektor, Cand.pæd. i pædagogisk antropologi, VIA Kristendom, Kultur & Kommunikation, Professionsbachelor

HOLD 13: 2024-2025 datoer

Hold 13 modul 1
15. okt. 2024 til 16. okt. 2024

Hold 13 modul 2
26. nov. 2024 til 27. nov. 2024

Hold 13 modul 3
21. jan. 2025 til 22. jan. 2025

Hold 13 modul 4
18. feb. 2025 til 19. feb. 2025

Hold 13 modul 5
18. mar. 2025 til 19. mar. 2025

Hold 13 modul 6
29. apr. 2025 til 30. apr. 2025

Hold 13 modul 7
10. jun. 2025 til 11. jun. 2025

Pris og praktik

Pris for uddannelsen (7 moduler) er 42.500 kr. eksklusiv moms. (kan betales i rater)

Hvis du ikke allerede har taget basisforløbet (vores åbne kursus 1.0 og 2.0) skal du forinden tage disse. Det koster 8.500 kr. eksklusiv moms.

I alt for hele uddannelsen inklusiv basisuddannelsen: 51.000 kr. eksklusiv moms.

Dertil er der udgifter til litteratur og evt. apps, som dog ikke er obligatorisk.

Sted

Uddannelsen afholdes på LYNfabrikken, Vestergade 49B, 8000 Aarhus C.

 

Mere information

Få mere information, det aktuelle program, tilmeld dig eller bliv skrevet op allerede nu. Skriv til kursus@processink.dk eller brug kontaktformularen.

Vi glæder os meget til at se dig! :-)

Afmelding af uddannelsen

Den tilmeldte uddannelse kan afmeldes uden beregning, hvis der gives besked senest 1. juli, hvor uddannelsen påbegynder september/oktober samme år.

Sker afmeldingen herefter, koster det 50% af uddannelsesprisen.

Ved afmelding kan du i stedet sende en kollega efter aftale med Process Ink.

Tilmeld dig uddannelsen eller få mere information

Læs vores persondatapolitik.